radeon

Κάθε φορά που η AMD ή η Nvidia κυκλοφορούν μια νέα κάρτα γραφικών, υπάρχει συνήθως μια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης που συμπίπτει με αυτήν. Και έτσι συμβαίνει με το Radeon RX 6700 XT . Μετά την επίσημη παρουσίασή του νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, υπάρχει ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης Adrenalin διαθέσιμο (έκδοση 21.3.1) . Προσθέτει υποστήριξη για την κάρτα και φέρνει μαζί του ένα εργαλείο ελέγχου πίεσης ” βεβαιωθείτε ότι η κάρτα γραφικών σας λειτουργεί ομαλά και αξιόπιστα”.

Μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης, θα υπάρχει ένα ενσωματωμένο “Performance Tuning Stress Test ” στο βοηθητικό πρόγραμμα Radeon Software. Ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε είναι να ελέγξετε ότι η κάρτα γραφικών σας λειτουργεί σωστά. Αν και στοχεύει πραγματικά να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν οι ρυθμίσεις του overclocked είναι σταθερές.

“Το λογισμικό Radeon βοηθά στο ξεκλείδωμα του πλήρους δυναμικού της εμπειρίας σας με την τεχνολογία AMD. Σας δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες συντονισμού που είναι τόσο εύχρηστες για αρχάριους χρήστες μέσω των προεπιλογών συντονισμού με ένα κλικ. Επίσης πλούσιο σε χαρακτηριστικά για τους λάτρεις που θέλουν να προσαρμόσουν κάθε μικρή ρύθμιση . “Εξηγεί η AMD.

“Εάν είστε προχωρημένος χρήστης, η νέα επιλογή” Stress Test “και το νεο user interface είναι τα εργαλεία που χρειάζεστε για να τσεκάρετε την κάρτα γραφικών σας . Η εκτέλεση ενός Stress Test είναι εύκολη: ελέγξτε τη σταθερότητα του overclock με ένα απλό κλικ. Έχει νέους μετρητές θερμοκρασίας. Έχουμε επίσης προσθέσει δείκτες για περιορισμούς απόδοσης που σας επιτρέπουν να δείτε πού υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

 Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη Anti-Lag σε παιχνίδια DirectX 12.

Το Anti-Lag είναι η απάντηση της AMD στην τεχνολογία Reflex της Nvidia . Στοχεύει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για ένα κλικ του ποντικιού για την καταγραφή της προβλεπόμενης ενέργειας στην οθόνη. Μιλάμε για χιλιοστά του δευτερολέπτου .

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα επεκτείνει επίσης το Radeon Boost στην επικράτεια DX12. Αυτό λειτουργεί με κάρτες γραφικών της σειράς Radeon RX 6000 για να μειώσει επιλεκτικά τους ρυθμούς σκίασης σε τμήματα ενός παιχνιδιού και την μειώσει του φορτίου της GPU, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να βελτιώσει την απόδοση.

Τέλος, το πρόγραμμα 21.3.1 φέρνει πίσω το Frame Rate Target Control (FRTC) και προσθέτει βελτιστοποιήσεις απόδοσης για το Doom Eternal: The Ancient Gods, Part Two .

Πέρα από τις προσθήκες και τις βελτιώσεις, η ομάδα οδηγών της AMD κατάφερε να ξεφύγει από τα σφάλματα.

Περιλαμβάνουν:

 1. Το λογισμικό Radeon μπορεί μερικές φορές να έχει υψηλότερη από την αναμενόμενη χρήση της CPU, ακόμα και όταν ένα σύστημα είναι σε αδράνεια.
 2. Κατά την αναβάθμιση του λογισμικού Radeon ενδέχεται να αντιμετωπιστεί μια αναστολή ή σφάλμα συστήματος.
 3. Το Minecraft DXR ενδέχεται να εμφανίσει κάποιο error όταν είναι ενεργοποιημένο το ray tracing  σε προϊόντα γραφικών σειράς Radeon RX 6000.
 4. Ενδέχεται να προκύψει σφάλμα εφαρμογής στο Call of Duty: Modern. Warfare όταν είναι ενεργοποιημένο το ray tracing σε προϊόντα γραφικών της σειράς Radeon RX 6000.
 5. Ο φωτισμός δεν αποδίδεται σωστά σε προϊόντα γραφικών της σειράς Radeon RX 6800 στο Star Citizen.
 6. Ενδέχεται να εμφανιστεί μια μαύρη οθόνη κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Ενισχυμένου συγχρονισμού. Ενώ το V-Sync είναι ενεργοποιημένο σε ορισμένα παιχνίδια Vulkan API.
 7. Ενδέχεται να προκύψει μαύρη οθόνη ή κάποιο κόλλημα συστήματος σε συστήματα υβριδικών γραφικών για ορισμένα παιχνίδια Vulkan. API όταν είναι ενεργοποιημένος ο Ενισχυμένος συγχρονισμός.
 8. Ο εκτοξευτής Bethesda ενδέχεται να αντιμετωπίσει σφάλμα εφαρμογής κατά την εκκίνηση  ορισμένων παιχνιδιών.
 9. Οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα σκηνή στην καρτέλα Radeon. Software Streaming κατά την πρώτη εκκίνηση ή μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
 10. Τα προφίλ συντονισμού επιδόσεων για συγκεκριμένα παιχνίδια ενδέχεται να μην φορτωθούν όταν έχει δημιουργηθεί ή ρυθμιστεί ένα καθολικό προφίλ συντονισμού απόδοσης.
 11. Η απενεργοποίηση της υποστήριξης HDCP και η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων ή / και η επανεκκίνηση του συστήματος ενδέχεται μερικές φορές να προκαλέσει σφάλμα συστήματος ή διακοπή της εκκίνησης.
 12. Η επικάλυψη ή η εκκίνηση του Epic Games μπορεί να παρουσιάσει καταστροφή χρώματος.
  Το Xuan-Yuan Sword VII ενδέχεται να αντιμετωπίσει σφάλμα εφαρμογής με δυνατότητα εντοπισμού ακτίνων DirectX 12 σε γραφικά της σειράς Radeon RX 6000.
 13. Η χρωματική καταστροφή μπορεί να παρουσιαστεί στο Cyberpunk 2077 όταν είναι ενεργοποιημένο το Radeon Boost.
 14. Ενδέχεται να εμφανιστεί τρεμόπαιγμα οθόνης ή καταστροφή σε διαμορφώσεις συστήματος πολλαπλών οθονών. Με ρυθμό ανανέωσης / ανάλυσης σε γραφικά της σειράς Radeon RX Vega.
 15. Η απώλεια ή η διακοπή ήχου ενδέχεται να συμβαίνει κατά διαστήματα σε ορισμένες οθόνες τηλεόρασης. Αυτό γίνεται όταν ο ήχος των Windows έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί διαμορφώσεις ηχείων 5.1 ή 7.1.
Όλα τα πράγματα που λαμβάνονται υπόψη, είναι μια αρκετά περιεκτική ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, σίγουρα περισσότερο από ό, τι είναι τυπικό. Ωστόσο, η εργασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Η AMD επισημαίνει πολλά γνωστά ζητήματα. Συμπεριλαμβανομένου ενός από τα οποία τα κουμπιά έναρξης και ακύρωσης στον ελεγκτή έντασης συντονισμού απόδοσης, εξαφανίζονται μερικές φορές κατά την αλλαγή μεγέθους του παραθύρου του λογισμικού Radeon.
Μπορείτε να εφαρμόσετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα μέσω του βοηθητικού προγράμματος Radeon Software .