Η νέα εφαρμογή Gmail για κινητά.

gmail_new_design

Ξεκίνησε σήμερα να κυκλοφορεί από την Google η επανασχεδιασμένη εφαρμογή Gmail για συσκευές Android και iOS. Είναι βασισμένη στον προκάτοχο της, η οποία ήταν διαθέσιμη από τον περασμένο Απρίλιο. Όταν έρθει η ειδοποίηση για την αναβάθμιση στο κινητό σας, θα αντικρίσετε μια εφαρμογή, στην οποία δεν θα υπάρχει πλέον η μεγάλη κόκκινη μπάρα στο πάνω μέρος της εφαρμογής και θα είναι πιο ελαφριά και πιο καθαρή.

Στον επανασχεδιασμό, η Google για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί την δική της γραμματοσειρά Google Sans. (Θα το παρατηρήσετε στην πλαϊνή στήλη.) Επίσης θα βρείτε ότι η εναλλαγή χρηστών έχει μεταφερθεί στην πάνω δεξιά πλευρά και έχει συγχωνευτεί με την γραμμή αναζήτησης. Η μπάρα αναζήτησης είναι το κύριο κομμάτι της περιήγησης στο Gmail πλέον. Το design έχει ανανεωθεί, αλλά η λειτουργικότητα είναι η ίδια.

new design for gmail from google

Ο επανασχεδιασμός έχει μερικές καινούριες λειτουργίες, συμπεριλαμβάνει επιλογές για διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ των emails σας στα εισερχόμενα: προεπιλογή, άνετο και συμπαγές. Η προεπιλεγμένη προβολή δουλεύει με επιπλέον λευκό κενό και μικρά κουμπιά, που σας επιτρέπουν να αγγίξετε απευθείας τα συνημμένα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η άνετη όψη μοιάζει περισσότερο με την τρέχουσα του Gmail, ενώ το συμπαγές σφίγγει τα πράγματα λίγο και μετατρέπει τα εικονίδια του αποστολέα σε πλαίσια ελέγχου.

Αλλά αν είστε οπαδός της εφαρμογής Εισερχόμενων (σύντομα προς διακοπή λειτουργίας), δεν υπάρχει τίποτα εδώ για να μειώσετε τον πόνο της επικείμενης απώλειας. Παρόλο που η νέα εφαρμογή Gmail κάνει επιφανειακά συνημμένα, χρησιμοποιεί την παραδοσιακή ομαδοποίηση του Gmail αντί για τα Inbox και επίσης δεν ενσωματώνει τις Εργασίες Google.

Η Google λέει ότι ο επανασχεδιασμός είναι μια “σταδιακή ανάπτυξη” που θα ξεκινήσει σήμερα στο Android και θα συνεχίσει στο iOS καθ ‘όλη τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

Gmail new design 2019