LG

Η LG εγκαταλείπει την επιχείρηση smartphone, επιβεβαίωσε η εταιρεία σήμερα. Η απόφαση θα. «Επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει πόρους σε τομείς ανάπτυξης όπως: Ηλεκτρικά οχήματα. Συνδεδεμένες συσκευές. Έξυπνα σπίτια. Ρομποτική. Τεχνητή νοημοσύνη και λύσεις μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς και πλατφόρμες και υπηρεσίες.» Ανέφερε η LG σε δήλωση. .

Τα υπάρχοντα τηλέφωνα θα παραμείνουν προς πώληση και η LG αναφέρει ότι. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα προϊόντα της . «Για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή». Η εταιρεία δεν έχει πει τίποτα για πιθανές απολύσεις. Εκτός από το ότι “λεπτομέρειες σχετικά με την απασχόληση θα καθοριστούν σε τοπικό επίπεδο.” Η LG αναμένει ότι θα έχει ολοκληρώσει το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η κίνηση φημολογείται για αρκετούς μήνες, μετά τις τεράστιες απώλειες του τμήματος τα τελευταία πέντε χρόνια. Αφού θεωρήθηκε αντίπαλος του συναδέλφου κατασκευαστή της Νότιας Κορέας Samsung. Τα πρόσφατα high-end smartphone της LG αγωνίστηκαν να ανταγωνιστούν. Ενώ τα πιο προσιτά ακουστικά της αντιμετώπισαν έντονο ανταγωνισμό από κινέζους ανταγωνιστές. Η εταιρεία είχε πει προηγουμένως ότι ελπίζει να κάνει το τμήμα smartphone της κερδοφόρο το 2021 .

Τα σημερινά νέα σημαίνουν ότι το μακρινό πτυσσόμενο κινητό τηλέφωνο της LG είναι απίθανο να δει ποτέ το φως της ημέρας.

 Την τελευταία φορά που η εταιρεία έδειξε ότι η συσκευή επέστρεψε στο φετινό εικονικό CES. Όταν η εταιρεία επέμενε ότι η συσκευή ήταν πραγματική και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος .Αναφορές ότι η LG εξετάζει το ενδεχόμενο να εξέλθει από τα smartphone έχουν υπάρξει τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους . Παρόλο που ένας εκπρόσωπος της εταιρείας έγραψε μια προηγούμενη αναφορά σχετικά με την πιθανή έξοδο της εταιρείας από την επιχείρηση smartphone. « Εντελώς ψευδής και χωρίς αξία ». Ένας αξιωματούχος της LG επιβεβαίωσε αργότερα στην The Korea Herald ότι.  Η εταιρεία έπρεπε να λάβει «a cold judgment» για το τμήμα. Τα πιθανά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «πώληση, απόσυρση και συρρίκνωση της επιχείρησης smartphone». Δήλωσε ο αξιωματούχος τότε.

Τον Μάρτιο, προέκυψαν αναφορές ότι:

Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστή για την εταιρεία smartphone. Αλλά οι συνομιλίες είχαν σταματήσει και θα μπορούσε αντ ‘αυτού να κλείσει το τμήμα. Το κορεατικό κατάστημα DongA είπε ότι η εταιρεία είχε σταματήσει την ανάπτυξη των επερχόμενων τηλεφώνων της με κυλιόμενες οθόνες και ότι είχε κλείσει τα προγραμματισμένα smartphone της για το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Καθώς έχασε το μερίδιο από τους αντιπάλους της, η LG κυκλοφόρησε μια σειρά από εντυπωσιακές συσκευές με ασυνήθιστους παράγοντες. Υπήρχε το LG Wing , του οποίου η κύρια οθόνη περιστράφηκε για να αποκαλύψει μια μικρότερη δευτερεύουσα οθόνη κάτω από αυτήν, ή τις πρόσφατες συσκευές διπλής οθόνης . Η LG δοκίμασε επίσης ένα αρθρωτό smartphone με το LG G5 , για να εγκαταλείψει την πρωτοβουλία ένα χρόνο αργότερα .

Δυστυχώς για την LG, καμία από αυτές τις λειτουργίες δεν ήταν αρκετά χρήσιμη για να μετατρέψει τα τηλέφωνα σε δημοφιλείς επιτυχίες και εν τω μεταξύ τα πιο παραδοσιακά ακουστικά της εταιρείας έπεσαν πίσω από τους αντιπάλους τους σε βασικούς τομείς όπως η απόδοση της κάμερας.

Η LG εντάσσεται σε μια μεγάλη λίστα κατασκευαστών συσκευών υψηλού προφίλ για να εγκαταλείψουν τα smartphone τους με την πάροδο των ετών, αν και πολλά από τα εμπορικά σήματα έχουν κολλήσει σε συσκευές κατασκευασμένες από τρίτους κατασκευαστές. Η επωνυμία της Nokia που απευθύνεται σε καταναλωτές ζει πάνω από τα ακουστικά που κατασκευάζει η HMD, ενώ η επωνυμία του Blackberry χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την TCL και αναμένεται να επιστρέψει φέτος σε μια συσκευή της OnwardMobility . Υπάρχει επίσης το HTC, το οποίο εξακολουθεί να πωλεί μερικά τηλέφωνα oddball, αλλά πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της IP του στην Google το 2017 . Ποιος είναι ο επόμενος?