Όταν πρόκειται για την πρεμιέρα μιας ταινίας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάληξη μιας ημερομηνίας. Γι’ αυτό δεν προβάλλονται με το που ολοκληρωθεί η ταινία αλλά λαμβάνονται υπόψη γεγονότα όπως αν η ταινία έχει περιεχόμενο παρόμοιο με άλλες που μπορούν να διασπάσουν το κοινό, πόσοι θεατές έχουν το χρόνο να τη δουν (για παράδειγμα σε αργίες και γιορτές) κλπ. Σε αυτές τις αποφάσεις των studios έρχεται να βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Warner Bros. λοιπόν ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Cinelytic για να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη της ώστε να πάρει καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις για το πότε να προχωρήσει με την πρεμιέρα μιας ταινίας.

Η Warner Bros. είναι ενθουσιασμένη που θα χρησιμοποιήσει το κορυφαίο σύστημα της Cinelytic. Στη βιομηχανία μας παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις κάθε μέρα που επηρεάζουν ποιες και πώς παράγουμε και παραδίδουμε ταινίες στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο και όσο πιο ακριβή είναι τα δεδομένα μας, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να προσεγγίσουμε το κοινό μας. – Tonis Kiis, Αντιπρόεδρος Warner Bros. Pictures International Distribution