microsoft edge
Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Microsoft δεν νιώθει καμία απολύτως λύπη για το τερματισμό του προγράμματος περιήγησης Edge . Την αναδημιουργία του γύρω από το Chromium. Τον υποκείμενο κινητήρα που τροφοδοτεί το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google. Οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την απόφαση βγαίνουν ακριβώς έξω από το παράθυρο όταν κοιτάζουμε τα στοιχεία του μεριδίου αγοράς . Η χρήση Edge αυξάνεται σε ένα εκπληκτικό κλιπ . Δεν είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσε μια μέρα να προκαλέσει το Chrome για την πρώτη θέση.

Αυτό είναι λίγο μπροστά από τον εαυτό μας. Ωστόσο, εδώ και τώρα, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τα WindowsLatest . Η χρήση του Edge είναι δεύτερη μετά το Chrome, σύμφωνα με το Net Marketshare , αφού είχε εκτοξευτεί από τον Firefox.

Βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από το Chrome και το Safari. Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς του StatCounter , οι οποίοι δείχνουν ότι . Η Edge έκλεισε τον περασμένο μήνα με μερίδιο 8,03% στην αγορά του προγράμματος περιήγησης . Αυτό αυξάνεται από ένα μερίδιο 0,57% τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο . Όπως επισημαίνει η BleepingComputer , αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο ρυθμό ανάπτυξης 1.300 τοις εκατό τους τελευταίους 12 μήνες.

Φυσικά, όταν ξεκινάτε σε ένα τόσο χαμηλό μέρος, ακόμη και μια μικρή ποσότητα ανάπτυξης μπορεί να μεταφραστεί σε ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Ωστόσο, είναι ακόμα εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Edge έχει περάσει από σχεδόν ανύπαρκτο . (Όσον αφορά τη χρήση) στην υπέρβαση του Firefox. Το οποίο βρίσκεται στο 7,95 τοις εκατό (από 9,25 τοις εκατό τον Μάρτιο του 2020), κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Το Chrome, εν τω μεταξύ, έχει φτάσει από το υψηλό του 70,33 τις εκατό το προηγούμενο έτος, στο 67,14 τοις εκατό σήμερα. Έτσι, μέρος της αύξησης της δημοτικότητας του Edge βγήκε σε βάρος του Chrome.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη οτι

Το γεγονός ότι η αύξηση του Edge ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί τη νέα έκδοση στους χρήστες των Windows 10 μέσω του Windows Update. Ωστόσο, η αύξηση της χρήσης του Edge δεν είναι απλώς θέμα ευκολίας. Το Edge είναι στην πραγματικότητα ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης αυτές τις μέρες – είναι γρήγορο, υποστηρίζει πολλές επεκτάσεις και έχει μερικές όμορφες λειτουργίες (όπως κάθετες καρτέλες).

Το αν το Edge φτάνει ποτέ στο Chrome παραμένει να το δούμε. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά το κοινόχρηστο πρόγραμμα περιήγησης έχει πραγματικά σημασία. Για μερικούς, όπως η Mozilla, υπάρχουν πολλά χρήματα από την πώληση της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης ενός προγράμματος περιήγησης και όσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο τόσο περισσότερες εταιρείες όπως η Google είναι διατεθειμένες να πληρώσουν.

Πέρα από αυτό, τα προγράμματα περιήγησης ασκούν έλεγχο στον ιστό και τα πρότυπα που οδηγούν στην εμπειρία του διαδικτύου. Η Google, για παράδειγμα, απομακρύνεται από την αποδοχή cookie παρακολούθησης τρίτων, υπέρ μιας τεχνολογίας ιστού που ονομάζεται Federated Learning of Cohorts (FLoC) που συγκεντρώνει τους χρήστες σε ομάδες ή “κοόρτες”.

“Το FLoC είναι μια νέα προσέγγιση στη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος που βελτιώνει το απόρρητο και δίνει στους εκδότες ένα εργαλείο που χρειάζονται για βιώσιμα διαφημιστικά επιχειρηματικά μοντέλα. Το FLoC βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένουμε να εξελιχθεί”, λέει η Google .

Το Electronic Frontier Foundation πιστεύει ότι το ” FLoC είναι μια τρομερή ιδέα ” που τελικά “δημιουργεί νέους κινδύνους απορρήτου” για τους χρήστες. Είτε συμβαίνει είτε όχι, δεν έχει σημασία, με την έννοια ότι το μερίδιο της Google στην αγορά προγραμμάτων περιήγησης είναι τόσο μεγάλο, ασκεί τη δύναμη να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, ανεξάρτητα από τις αντιρρήσεις που είναι έγκυρες ή με άλλο τρόπο.