warcraft

Η Blizzard αποκάλυψε τελικά ότι το World of Warcraft: Burning Crusade Classic θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου. Αλλά δεν είναι όλα καλά νέα για την κοινότητα. Παράλληλα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας, η Blizzard αποκάλυψε επίσης την τιμή της πολυτελούς έκδοσης. Νέων υπηρεσιών λογαριασμού, όπως μια μοναδική ώθηση σε επίπεδο χαρακτήρων και πολλοί παίκτες είναι αναστατωμένοι για το πόσο απότομες είναι αυτές οι τιμές.

Προτού φτάσουμε στη ρίζα του ζητήματος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι

Το World of Warcraft Classic είναι μια δωρεάν προσθήκη σε οποιαδήποτε κανονική συνδρομή στο WoW. Μιμείται το MMO όπως υπήρχε το 2006, αλλά επειδή τα MMO τείνουν να εξελίσσονται και να μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. Οι παίκτες τελικά βαριούνται σκοτώνοντας τα ίδια αφεντικά επιδρομών και ήθελαν περισσότερα. Εκεί μπαίνει το Burning Crusade Classic. Αναζωογονεί την πρώτη επέκταση του World of Warcraft ως προς το πώς ήταν πίσω στην ημέρα. Δίνοντας στους παίκτες του WoW Classic μια ολόκληρη νέα ήπειρο για εξερεύνηση, περισσότερα επίπεδα για να αλέσουν. Και μια σειρά από άλλες συναρπαστικές αλλαγές όπως η πτήση αναρτήσεις. Το Burning Crusade Classic περιλαμβάνεται επίσης σε μια κανονική συνδρομή στο WoW.

Αυτό που ενοχλεί τους παίκτες, ωστόσο, είναι οι τιμές των προαιρετικών υπηρεσιών λογαριασμού που πολλοί θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν πηγαίνοντας στο Burning Crusade. Η πιο αμφιλεγόμενη είναι η αμοιβή 35 $ για την κλωνοποίηση ενός χαρακτήρα. Ώστε να μπορεί να παίξει και στους διακομιστές WoW Classic και Burning Crusade. Ένα έμπλαστρο που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου θα παρουσιάσει μερικά από τα χαρακτηριστικά της επέκτασης νωρίς. (Όπως η ικανότητα να παίζει ως ξωτικά αίματος ή draenei). Αφού κυκλοφορήσει το έμπλαστρο, όλοι οι παίκτες του WoW Classic θα πρέπει να κάνουν μια μόνιμη επιλογή. Μετακινήστε τον χαρακτήρα τους προς τα εμπρός στην Burning Crusade ή επιλέξτε να διατηρήσετε αυτόν τον χαρακτήρα στην αρχική έκδοση του WoW Classic.

Όσοι προχωρήσουν στο Burning Crusade θα παραμείνουν στον ίδιο διακομιστή και θα απολαύσουν όλα τα φανταχτερά νέα χαρακτηριστικά. Σιν τις περιοχές που θα εξερευνήσουν όταν ξεκινούν λίγες εβδομάδες αργότερα. Όσοι επιλέγουν να μείνουν πίσω θα μεταφερθούν σε νέους διακομιστές που θα παραμείνουν κολλημένοι στο Classic. Όπου το όριο επιπέδου είναι 60 και δεν θα προστεθούν νέες δυνατότητες. Μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή. Αλλά πολλοί παίκτες προτιμούν την κλασική έκδοση του Warcraft άθικτη από τις επεκτάσεις. Αυτό ήταν το πρώτο θέμα του WoW Classic.

Εκεί έρχεται η χρέωση $ 35 ΑΝΑ κλώνο.

Εάν θέλετε να έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, μπορείτε να πληρώσετε για να κλωνοποιήσετε έναν μόνο χαρακτήρα και στα δύο σύνολα διακομιστών. Αυτό δημιουργεί μια έκδοση που παίζει σε διακομιστές Burning Crusade Classic. Μια ξεχωριστή που παίζει σε κανονικούς διακομιστές WoW Classic. Είναι μια παρόμοια διαδικασία με την αναπαραγωγή σε διακομιστές beta του WoW. Όπου μπορείτε να επιλέξετε να κλωνοποιήσετε έναν από τους υπάρχοντες χαρακτήρες σας από ζωντανές διακομιστές έως τον διακομιστή beta – εκτός από τώρα κοστίζει 35 $.

“Μπορούν να ξεφύγουν από τα $ 35 για να κρατήσουν ένα αντίγραφο του χαρακτήρα μας σε κλασικούς διακομιστές”, διαβάζει ένα σχόλιο . “Είναι τόσο ξεδιάντροπη λήψη χρημάτων για μια υπηρεσία που θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί και δωρεάν με την κυκλοφορία του κλασικού BC.”

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι παίκτες είναι απογοητευμένοι. Οι υπηρεσίες λογαριασμού του World of Warcraft είναι υπερβολικά υπερτιμημένες σε σύγκριση με άλλους MMO. Επιπλέον, αναγκάζοντας τους παίκτες να πληρώνουν για να παίξουν τον ίδιο χαρακτήρα τόσο στους διακομιστές Burning Crusade όσο και στους κανονικούς WoW Classic. Διαιρεί αυθαίρετα την κοινότητα και δημιουργεί πίεση για να ακολουθήσει την πλειοψηφία στο Burning Crusade. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μείνετε πίσω σε έναν κλασικό διακομιστή φανταστικής πόλης. “[Είναι] ουσιαστικά σκοτώνει τον πληθυσμό για κλασική βανίλια”, έγραψε ένας Redditor. “Απολύτως τρελή τιμολόγηση.”

Οι παίκτες επικρίνουν επίσης την τιμή της πολυτελούς έκδοσης, η οποία κοστίζει 70 $, αλλά περιλαμβάνει μόνο μερικά καλλυντικά. Μια ενίσχυση επιπέδου χαρακτήρων και έναν μήνα χρόνου παιχνιδιού. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από το κόστος της ειδικής έκδοσης της επέκτασης Shadowlands. Η οποία περιελάμβανε την πρόσβαση στο ίδιο το Shadowlands (αξίας 40 $). “Αγαπητέ άρχοντα, κοστίζουν περισσότερα από πολλά παιχνίδια τριπλού Α τώρα”, έγραψε ένας χρήστης στο Wowhead . “Ξέρετε, αυτόνομα παιχνίδια; Αυτά δεν βασίζονται σε δευτερεύοντα;”

Καμία από αυτές τις αγορές δεν είναι υποχρεωτική.

Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να απολαύσουν το Burning Crusade Classic με μόλις $ 15 το μήνα, αλλά αισθάνεται χειραγωγημένο όταν τότε σας παρουσιάζονται μεγάλες επιλογές με μόνιμες συνέπειες που μπορούν να παραλειφθούν πληρώνοντας πολλά χρήματα. Πριν από λίγους μήνες έγραψα για το πόσο αναστατωμένος ήμουν που έπρεπε να πληρώσω 25 $ για να μεταφέρω το χαρακτήρα μου WoW σε διαφορετικό διακομιστή λόγω μιας σοβαρής ανισορροπίας φατριών που έκανε δύσκολη τη διασκέδαση. Αυτές οι υπηρεσίες λογαριασμού είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένες .

Εδώ και πολύ καιρό ένας παίκτης WoW που πιθανότατα έχει ξοδέψει χιλιάδες δολάρια σε συνδρομές και επεκτάσεις με την πάροδο των ετών, αυτό είναι χάλια. Αλλά είναι μια στρατηγική που φαίνεται να λειτουργεί: Παρόλο που η Blizzard έχει ρίξει περίπου το 30% των παικτών που είχε πριν από τρία χρόνια, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%.