oneplus

Το OnePlus Watch είναι το πρώτο smartwatch της εταιρείας και κυκλοφόρησε παράλληλα με τη νέα σειρά OnePlus 9 τον περασμένο μήνα. Το OnePlus Watch διαθέτει κυκλικό καντράν και προσφέρει λειτουργίες όπως παρακολούθηση κορεσμού οξυγόνου SpO2. Παρακολουθεί καρδιακού ρυθμούς και έχει γρήγορη φόρτιση. Ισχυρίζεται επίσης ότι προσφέρει διάρκεια ζωής μπαταρίας μιας εβδομάδας ακόμη και για τους πιο ενεργούς χρήστες. Πόσο καλό είναι λοιπόν το OnePlus Watch;

Σχεδιασμός OnePlus Watch

Το OnePlus Watch διαθέτει κυκλικό καντράν. Διαθέτει οθόνη AMOLED 1,39 ιντσών με καμπύλο γυαλί 2,5D στην κορυφή. Η θήκη του OnePlus Watch έχει μέγεθος 46 mm και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι. Το OnePlus προσφέρει αυτό το ρολόι σε δύο επιλογές χρωμάτων, το Midnight Black και το Moonlight Silver.

Η OnePlus παρουσίασε επίσης μια ειδική έκδοση του OnePlus Watch που ονομάζεται OnePlus Watch Cobalt Limited Edition. Η οποία είναι κατασκευασμένη από κράμα κοβαλτίου και διαθέτει γυαλί ζαφείρι που προστατεύει την οθόνη. Η OnePlus δεν έχει ανακοινώσει την τιμή και καμία πληροφορία σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτού του ρολογιού περιορισμένης έκδοσης σε αυτό το σημείο. 

Η εταιρεία επέλεξε να πάει με το δικό της λειτουργικό σύστημα, όχι με το Wear OS της Google . Το OneΡlus Watch, γνωστό και ως OnePlus Watch Classic, έχει δύο κουμπιά στη δεξιά πλευρά της θήκης. Το επάνω εμφανίζει τις εφαρμογές στο ρολόι, ενώ το κάτω είναι ένα πλήκτρο συντόμευσης που μπορεί να εκχωρηθεί εκ νέου. Το OnePlus Watch έχει μια οπή μικροφώνου στο κάτω μέρος της θήκης (θέση 6 η ώρα) . Ενώ το ηχείο βρίσκεται στα αριστερά. Δεδομένου του υλικού, θα πρέπει να μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις απευθείας στο OneΡlus Watch. Στην κάτω πλευρά, το OnePlus Watch διαθέτει αισθητήρες για τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού, του στρες και του κορεσμού οξυγόνου SpO2. Διαθέτει επίσης δύο ακίδες επαφής για φόρτιση.

Το ρολόι ΟneΡlus δεν αισθάνεται πολύ ογκώδες ή πολύ βαρύ στον καρπό. Το ρολόι έχει βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό και μπορεί να χειριστεί πίεση έως 5ATM όταν βυθιστεί.

Η OneΡlus επέλεξε ιμάντες ρολογιού 22 mm φτιαγμένοι από φθοροελαστομερές, οι οποίοι αισθάνονται απαλοί στην αφή. Ο ιμάντας που περιλαμβάνεται στο ρολόι έχει σχεδιασμό pin και tuck όπως και ο προεπιλεγμένος ιμάντας Apple Watch. Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς εργαλεία, καθιστώντας εύκολο να το αλλάξετε για οποιοδήποτε άλλο λουράκι της επιλογής σας.

 

Το λουράκι ΟneΡlus Watch έχει σχεδιασμό pin και tuck όπως το Apple Watch Sport Band.

 

Το OnePlus Watch έχει μπαταρία 402mAh και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες με «βιώσιμη χρήση» ή περίπου μία εβδομάδα για τους πιο ενεργούς χρήστες της. Η OnePlus ισχυρίζεται επίσης ότι μπορείτε να κερδίσετε περίπου μια ημέρα χρήσης μετά από μόνο πέντε λεπτά φόρτισης και περίπου μια εβδομάδα αξίας χρήσης με χρέωση είκοσι λεπτών. Αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να δοκιμάσω στην πλήρη κριτική μου.

Η ΟnePlus δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις προδιαγραφές του επεξεργαστή και του λειτουργικού συστήματος . Μια ανάρτηση στο επίσημο φόρουμ του OnePlus από έναν διαχειριστή προϊόντων λάμπει σε αυτό. Το OnePlusWatch χρησιμοποιεί τρεις μάρκες που ο καθένας εκτελεί διαφορετική λειτουργία και θα βυθίσω βαθιά σε αυτό στην πλήρη κριτική. Όσον αφορά το λογισμικό, το OnePlus Watch εκτελεί ένα προσαρμοσμένο RTOS (Real-time Operating System). Η οθόνη AMOLED 1,39 ιντσών είναι ευκρινή και έχει καλές γωνίες θέασης σε εσωτερικούς χώρους

 

Το ΟnePlus Watch μπορεί να συνδυαστεί με ένα smartphone με Android 6.0 ή μεταγενέστερη έκδοση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ΟnePlus Health. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υποστηρίζει iOS . Διαθέτει εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 4 GB, εκ των οποίων τα 2 GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη.

Συνολικά, το ρολόι ΟnePlus φαίνεται πολλά υποσχόμενο με τους ισχυρισμούς διάρκειας ζωής της μπαταρίας, αλλά είμαι περίεργος να δω πόσο ακριβής είναι η παρακολούθηση δεδομένων υγείας και φυσικής κατάστασης.