Πλησιάζει το ΝΕΟ up date τον Windows10 21H1

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η τελευταία ενημέρωσή της για τα Windows 10, έκδοση 21H1, θα φτάσει την άνοιξη του τρέχοντος έτους . Αυτό ακολουθεί το συνηθισμένο μοτίβο της Microsoft για την κυκλοφορία δύο σημαντικών ενημερώσεων των Windows 10 ετησίως, με αυτήν μετά την τελευταία ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020 .

Τι είναι η έκδοση 21H1 των Windows 10;

Η έκδοση 21H1 των Windows 10 θα είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση της Microsoft για το λειτουργικό σύστημα, που έρχεται κάποια στιγμή την άνοιξη. Αυτές οι ενημερώσεις καταλήγουν συχνά να ονομάζονται ενημέρωση Απριλίου ή Μαΐου. Συνήθως, η Microsoft κυκλοφορεί μια μεγαλύτερη ενημέρωση δυνατοτήτων την άνοιξη και μια μικρότερη το φθινόπωρο. Ωστόσο, η έκδοση 21H1 φαίνεται να είναι μια πιο μικρή ενημέρωση, παρά μια αναθεώρηση.

Ποιες νέες δυνατότητες θα περιλαμβάνει η νέα ενημέρωση;

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Microsoft, οι νέες δυνατότητες των Windows 10 θα περιλαμβάνουν:

  • Υποστήριξη πολλαπλών φωτογραφικών μηχανών για Windows Hello, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν μια εξωτερική κάμερα όταν χρησιμοποιούν οθόνες υψηλών προδιαγραφών με ενσωματωμένες κάμερες.
  • Βελτιώσεις στο Windows Defender Application Guard, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των σεναρίων ανοίγματος εγγράφων.
  • Βελτιώσεις στην ενημέρωση της Ομάδας Πολιτικής Ομάδας (WMI) Υπηρεσία Πολιτικής (GPSVC) για την υποστήριξη απομακρυσμένης εργασίας.

“Τα χαρακτηριστικά που κυκλοφορούμε σε αυτήν την ενημέρωση επικεντρώνονται στις βασικές εμπειρίες που οι πελάτες μας έχουν πει ότι βασίζονται περισσότερο τώρα”, ανέφερε η δημοσίευση. “Έτσι, βελτιστοποιήσαμε αυτήν την κυκλοφορία για να υποστηρίξουμε τις πιο επείγουσες ανάγκες των πελατών μας.”

Σύμφωνα με το Digital Trends , η ενημέρωση θα περιλαμβάνει επίσης νέα εικονίδια, ενημερωμένες σελίδες ρυθμίσεων και ορισμένες τροποποιήσεις στην Cortana και την εμπειρία στο πλαίσιο αναζήτησης.

Πότε μπορώ να κατεβάσω τη νέα ενημέρωση;

Η Microsoft δήλωσε ότι η ενημέρωση των Windows 10 21H1 θα είναι διαθέσιμη το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μια  αναφορά των Windows Central  αναφέρει ότι θα φτάσει τον Μάιο, αν και η Microsoft δεν το επιβεβαίωσε. Την Τετάρτη, η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί μια έκδοση 21H1 για  Windows Insiders  στο πρόγραμμα Beta. Νέες δυνατότητες θα προσφερθούν σε μελλοντικές εκδόσεις Windows Insider Preview καθώς είναι έτοιμες. Όταν η ενημέρωση είναι γενικά διαθέσιμη, θα φτάσει με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι μηνιαίες ενημερώσεις των Windows 10.