oneplus 9

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς OnePlus 9 είναι στις 23 Μαρτίου, επιβεβαίωσε η OnePlus τη Δευτέρα. Η νέα σειρά smartphone από την κινεζική εταιρεία φημολογείται ότι θα έχει τρία μοντέλα, δηλαδή το κανονικό OnePlus 9, το κορυφαίο OnePlus 9 Pro και το προσιτό OnePlus 9e, το οποίο προηγουμένως πιστεύαμε ότι θα ονομάζεται OnePlus 9R. Η OnePlus ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της με τον κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών Hasselblad για να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία κάμερας στη σειρά OnePlus 9. Η εταιρεία με έδρα το Σενζέν υποσχέθηκε επίσης να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1.094 εκατομμύρια Rs) για τη βελτίωση των φωτογραφικών μηχανών στα τηλέφωνά της τα επόμενα τρία χρόνια.

Λεπτομέρειες κυκλοφορίας της σειράς OnePlus 9

Η εκκίνηση της σειράς OnePlus 9 θα πραγματοποιηθεί μέσω εικονικής εκδήλωσης στις 10 π.μ. EDT (7:30 μ.μ. IST) στις 23 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ιστότοπου OnePlus .

Η OnePlus ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Hasselblad για την ανανέωση του συστήματος κάμερας στη σειρά OnePlus 9.

«Με τον κορυφαίο εξοπλισμό και την υπολογιστική φωτογραφία του OnePlus και την πλούσια αισθητική γνώση του Hasselblad στην παραδοσιακή φωτογραφία, είμαι βέβαιος ότι η σειρά OnePlus 9 θα κάνει ένα σημαντικό άλμα .

Η OnePlus και η Hasselblad θα συνεργαστούν τα επόμενα τρία χρόνια. Οι εταιρείες θα ξεκινήσουν τη συνεργασία τους φέρνοντας βελτιώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού χρωμάτων και της βαθμονόμησης αισθητήρων. Η συνεργασία θα επεκταθεί σε περισσότερες διαστάσεις στο μέλλον, ανέφερε η OnePlus στη δήλωση.

Τι θα δούμε

Στο πρώτο προϊόν μετά την συνεργασίας θα δούμε μια προηγμένη βαθμονόμηση χρώματος που ονομάζεται Natural Color Calibration with Hasselblad. Υποστηρίζεται ότι φέρνει πιο αντιληπτικά ακριβή και φυσικά χρώματα στις φωτογραφίες .Θα υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία Hasselblad Pro που θα περιλαμβάνει τη βαθμονόμηση του αισθητήρα του Hasselblad για ακριβέστερη και φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων. Η λειτουργία Pro θα προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα προσαρμογής ISO, εστίασης, χρόνων έκθεσης και ισορροπίας λευκού. Θα υποστηρίζει επίσης τη μορφή RAW 12-bit.

Το σχόλιο που έκανε ο Jon Diele

«Συνεργαζόμενοι με την OnePlus, ελπίζουμε να βάλουμε τον εικονικό σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας του Hasselblad στα χέρια περισσότερων ανθρώπων και να μοιραστούμε το πάθος μας για απίστευτη φωτογραφία», δήλωσε ο Jon Diele, Αντιπρόεδρος της Hasselblad.

Η OnePlus έχει δεσμευτεί να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της τριετούς στρατηγικής της για τη βελτίωση την εμπειρία της κάμερας στα smartphone της. Η εταιρεία λέει ότι θα αναπτύξει τα τέσσερα μεγάλα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο εργαστηρίων απεικόνισης με έδρα τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η OnePlus λέει ότι η επένδυση θα της επιτρέψει επίσης να εισέλθει σε νέους τομείς απεικόνισης smartphone. Όπως μια πανοραμική κάμερα με οπτικό πεδίο 140 μοιρών, τεχνολογία φακού T για γρήγορη εστίαση μέσω της μπροστινής κάμερας . Φακός ελεύθερης μορφής για την εξάλειψη της παραμόρφωσης των άκρων εξαιρετικά ευρείες φωτογραφίες. Η τεχνολογία T-lens θα εισαχθεί στη σειρά OnePlus 9.

Όσον αφορά την οπτική

Η σειρά OnePlus 9 θα διαθέτει έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα Sony IMX789 και υποστήριξη 12-bit RAW, αποκάλυψε η εταιρεία. Η νέα σειρά smartphone θα φέρει επίσης βελτιωμένη εγγραφή βίντεο HDR σε 4K στα 120FPS και 8K στα 30FPS.

 Ο συμβουλευτής Vaibhav Jain, ο οποίος διαχειρίζεται το κανάλι YouTube TechDroider. δημοσίευσε μια εικόνα που υποτίθεται ότι δείχνει το OnePlus 9 Pro σε μια επιλογή χρώματος “Stellar Black”, με φινίρισμα με υφή. Η OnePlus είχε προσφέρει το Sandstone Black στα OnePlus One και OnePlus 2 . Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία επαναφέρει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση αυτή τη φορά.

Η σειρά OnePlus 9 επιβεβαιώνεται επίσης ότι διαθέτει φορτιστή in-box. Απαντώντας σε ένα σχόλιο στα φόρουμ του OnePlus, ο Lau είπε ότι η νέα σειρά θα είχε πράγματι φορτιστή μέσα στο κουτί. Σε αντίθεση με την Apple και τη Samsung, ηγέτες της αγοράς smartphone που πρόσφατα αποφάσισαν να σταματήσουν να συνδυάζουν έναν φορτιστή με τις ναυαρχίδες τους.