Κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το επερχόμενο θρίλερ επιβίωσης TheCommand του υποψήφιου για Όσκαρ, Thomas Vinterberg (The Hunt, TheCelebration) ο οποίος εδώ εμπνέεται από το γεγονός της καταστροφής του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου “Kursk” χρησιμοποιώντας ιστορικά ντοκουμέντα σε ένα ιδιαίτερο δράμα αγωνίας και τρόμου.

Το εν λόγω ατμοσφαιρικό project αποτίνει φόρο τιμής στα είκοσι τρία θύματα του συγκεκριμένου δυστυχήματος. Εν προκειμένω, πρωταγωνιστούν ο Colin Firth (Mary Poppins Returns, Kingsman movies, The King’s Speech), ο Matthias Schoenaerts (The Mustang, Rust and Bone, A Bigger Splash), η Léa Seydoux (Blue is the Warmest Color, Spectre).

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται χρονικά τον Αύγουστο του 2000, όταν το K-141 Kursk συντόνισε την πρώτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική επιχείρηση μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, με τέσσερα επιπλέον επιθετικά καταδυτικά σκάφη και την ναυαρχίδα τους, το καταδρομικό ‘Πέτρος ο Μέγας’, καθώς και μία μικρότερη νηοπομπή να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό. Το υποβρύχιο ναυάγησε στην Θάλασσα του Μπάρεντς στις 12 Αυγούστου μαζί με όλα τα μέλη του πληρώματος του, όταν εξερράγη μία από τις ελαττωματικά κατασκευασμένες τορπίλες υπεροξειδίου του υδρογόνου, Τύπου 65.

Καπετάνιος ήταν ο τότε υποπλοίαρχος Mikhail Kalekov (Schoenaerts), στέλεχος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Η σύντροφος (Seydoux) και ο γιος του ενημερώθηκαν ότι ο ίδιος και οι άνδρες του στάθηκαν αφοσιωμένοι στο καθήκον τους μέχρι το τέλος. Ύστερα από μία άκαρπή της απόπειρα, η Ρωσία δέχτηκε τελικά αν και καθυστερημένα την συνδρομή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νορβηγίας. Η πρώτη χώρα στις 19 Αυγούστου έστειλε στο σημείο το βρετανικό υποβρύχιο διάσωσης LR5, και η δεύτερη  έφτασε εκεί με επαγγελματίες δύτες, με το πλοίο Seaway Eagle. Μετά από πέντε ημέρες και έχοντας καταγραφεί δύο ακόμη εκρήξεις, οι ομάδες διάσωσης επεσήμαναν πως δεν βρέθηκαν επιζώντες στην περιοχή.

Στο cast ανήκουν επίσης ο Max Von Sydow και ο πρόωρα χαμένος σταρ της σουηδικής αστυνομικής κινηματογραφικής τριλογίας The Girl with the Dragon Tattoo, Michael Nyqvist.

Το The Command αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 21 Μαΐου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: