The-Last-Kingdom-season-4-official-trailer

Ανανέωση σεζόν 5 του Last Kingdom: Θα επιστρέψει;

Η Netflix επιβεβαίωσε ότι το The Last Kingdom θα επιστρέψει για μια πέμπτη σεζόν. Μιλώντας για την ανανέωση, ο Nigel Marchant, Executive Producer στην Carnival Films, δήλωσε: « Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το The Last Kingdom , το οποίο συνεχίζει να διασκεδάζει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Τα δύο πρώτα σεζον, που προβλήθηκαν στο BBC, έκαναν ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2015 και τον Μάρτιο του 2017 αντίστοιχα. Το σόου προβλήθηκε στη συνέχεια από το Netflix, με την τρίτη σεζον να εμφανίζεται τον Νοέμβριο του 2018 και τέσσερις στις 26 Απριλίου 2020.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα επιστρέψει, αλλά ο Απρίλιος 2021 θα ήταν η μορφωμένη μας εικασία αν όχι για όλα όσα συμβαίνουν τώρα .Υπάρχει, ωστόσο, πιθανότητα να είναι στα μέσα του 2021. Αλλά να είστε σίγουροι, το καστ και το πλήρωμα είναι σκληρά στη δουλειά.

“Φυσικά, θα ξεκινήσουμε να γυρίζουμε προς το τέλος του τρέχοντος έτους με πολύ αυστηρές οδηγίες COVID-19”, δήλωσε ο Dreymon τον Οκτώβριο του 2020 (μέσω RadioTimes.com ). “Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να εργαστούμε αυτή τη στιγμή.”

Τα spoilers της τελευταίας σεζόν 5: Τι θα συμβεί;

Το Netflix κυκλοφόρησε μια επίσημη σύνοψη, η οποία αποκαλύπτει ότι στην πέμπτη σεζόν  “Ο Uhtred συνειδητοποιεί ότι το πεπρωμένο του είναι κάτι περισσότερο από το Bebbanburg: το οποίο συνδέεται με το μέλλον της ίδιας της Αγγλίας.

“Επιφορτισμένος με την εκπαίδευση του πρωτότοκου γιου του Βασιλιά Έντουαρντ Αιθελστάν ως πολεμιστή, η φιλοδοξία του Ουχτρέντ θα έχει έναν ακόμη υψηλότερο σκοπό. Αλλά για να επιτύχει αυτό το πεπρωμένο, ο Οχρέντ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του και να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλειά του.”

Η εκπομπή θα συνεχίσει να προσαρμόζει τις Saxon Stories του Cornwell. Oπότε περιμένουμε από την πέμπτη season να δούμε τα γεγονότα των Warriors of the Storm (βιβλίο εννέα) και The Flame Bearer (βιβλίο 10) δεδομένου ότι κάθε σεζόν έχει χειριστεί περίπου δύο βιβλία σε ένα χρόνος.

Η σύνοψη για τους Warriors of the Storm έχει ως εξής:

“Ο Uhtred του Bebbanburg … ελέγχει τη βόρεια Mercia από την ισχυρά οχυρωμένη πόλη του Τσέστερ. Αλλά οι δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον του. “Οι Βόρειοι συμμάχοι , με τους Ιρλανδούς, με επικεφαλή τον άγριο πολεμιστή Ragnall Ivarson, σύντομα ενώνονται από τους Northumbrians και η δύναμή τους μπορεί να αποδειχθεί συντριπτική. “Παρά την απειλή της συγκέντρωσης, ο γιος του βασιλιά Alfred, Edward και η κόρη elfthelflaed, που κυβερνούν το Wessex, τη Mercia και την East Anglia , είναι απρόθυμοι να απομακρυνθούν από την ασφάλεια των οχυρώσεών τους. Αλλά με το γεγονός ότι η κόρη του Uhtred παντρεύτηκε τον αδερφό του Ivarson, ποιος μπορεί να αποδειχθεί έμπιστος ; “

Η σύνοψη για το The Flame Bearer έχει ως εξής:

“Επιτέλους ο Uhtred του Bebbanburg έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω το σπίτι του απο τον προδότη θείο του , που του το έκλεψε τόσα χρόνια πριν – και το οποίο εξακολουθεί να κατέχει ο ξάδελφός του. “Αλλά η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και οι εχθροί που έκανε ο Uhtred και οι όρκοι που έδωσαν συνδυάζονται για να τον εμποδίσουν από το όνειρό του να ανακτήσει το Bebbanburg και η επισφαλής ειρήνη της Βρετανίας απειλείται να μετατραπεί σε έναν καταστροφικο πόλεμο “.

Φυσικά ,το οτι βασίζεται σε αυτά τα συγκεκριμένα μυθιστορήματα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Ακόμα κι αν έχετε διαβάσει τους Warriors of the Storm και το Flame Bearer , είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις. Ειδικά όταν πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ομάδα κατά την προσαρμογή δύο βιβλίων που λαμβάνουν χώρα σε περίοδο έξι ετών.