jailbreak

Πρέπει πάντα να επαναφέρετε εργοστασιακά οποιοδήποτε gadget προτού το πουλήσετε στο διαδίκτυο ή να το δωρίσετε σε φιλανθρωπικό οργανισμό, φίλο ή μέλος της οικογένειας. Αυτό όχι μόνο σκουπίζει τυχόν δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα, αλλά τα επαναφέρει στην κατάσταση που αγοράσατε το αντικείμενο.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για το πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά σχεδόν όλα τα είδη τεχνολογίας, από τηλέφωνα έως smart wacht . Εάν δεν έχουμε καλύψει συγκεκριμένα το gadget που πρέπει να απαλλαγείτε, ρίξτε μια ματιά στο μενού Ρυθμίσεις. Τα στοιχεία ελέγχου επαναφοράς βρίσκονται σχεδόν πάντα εκεί.

Πριν ξεκινήσετε, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια διανοητική λίστα ελέγχου πριν επαναφέρετε οτιδήποτε, ειδικά αν πρόκειται για τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιείτε τακτικά . Έχετε ανεβάσει στο cloud φωτογραφίες που θέλετε να κρατήσετε; Αναγκάσατε το WhatsApp να πραγματοποιήσει αντίγραφο ασφαλείας συνομιλίας; Έχετε ελέγξει ξανά ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων που θέλετε να διατηρήσετε από τον φορητό υπολογιστή σας;

Ολα τελείωσαν? Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη δουλειά.

Φορητοί υπολογιστές με Windows

Ένας φορητός υπολογιστής είναι μια από τις πιο σημαντικές συσκευές για να επαναφέρετε σωστά, διότι σε πολλές περιπτώσεις διατηρεί ακόμη πιο ευαίσθητες πληροφορίες από το τηλέφωνό σας. Και αποθηκεύει έγγραφα αντί για συνδέσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα.

Στην αναζήτηση των Windows, πληκτρολογήστε “επαναφορά” στο πλαίσιο “Έναρξη αναζήτησης” κάτω αριστερά στην αρχική οθόνη των Windows. Θα εμφανιστεί ένα στοιχείο που ονομάζεται “επαναφορά αυτού του υπολογιστή”.

Εάν όχι, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο μενού Έναρξη και θα βρείτε αυτήν τη δυνατότητα επαναφοράς στην καρτέλα Ανάκτηση. Επιλέξτε Έναρξη στην ενότητα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση όλων.

Πουλάτε τον υπολογιστή σας σε έναν ξένο; Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων στην επόμενη σελίδα και, στη συνέχεια, μετακινήστε το ρυθμιστικό Διαγραφής δεδομένων στο “ενεργοποιημένο”. Αυτό κάνει τη διαδικασία επαναφοράς να διαγράψει όλες τις μονάδες αποθήκευσης, αντικαθιστώντας κάθε kilobyte, οπότε δεν μπορούν να ανακτηθούν εύκολα δεδομένα μέσω τεχνικών αποκατάστασης .

Η Microsoft κάνει την επαναφορά ενός υπολογιστή πολύ εύκολη, κάτι που είναι ωραίο.

MacBooks και Macs

Μπορείτε να περιμένετε από την Apple να κάνει την επαναφορά ενός MacBook ή Mac ακόμη πιο εύκολη από τη Microsoft. Αυτό δεν ισχύει .

Επαναφέρετε το σύστημα και πατήστε τα πλήκτρα Command και R για να μπείτε στο μενού ανάκτησης. Επιλέξτε Disk Utility σε αυτό το μενού και θα πρέπει να δείτε τις μονάδες δίσκου μέσα στο σύστημά σας.

Πρέπει να διαγράψετε όλες αυτές τις γραμμές στο διαμέρισμα εγκατάστασης MacOS, το οποίο είναι πιθανό να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της λίστας. Αυτό το κάνετε κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Διαγραφή σε κάθε ισχύουσα μονάδα δίσκου.

Πρόκειται για μια προσέγγιση παλιού σχολείου για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων υπολογιστή. Μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό στην αρχή, αλλά αυτό κάνει τα Windows 10 αποτελεσματικά πίσω από τα παρασκήνια.

Μόλις γίνει αυτό, επιστρέψτε στο μενού Recovery ή επαναφέρετε και χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Command + R από μια νέα εκκίνηση και επιλέξτε Εγκατάσταση MacOS.

iPhone και iPad

iphone-12

Η επαναφορά μιας συσκευής iOS είναι μια πολύ πιο φιλική εμπειρία. Μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” και μετά στο ΥΠΟ μενού “Γενικά”.

Υπάρχει μια επιλογή Επαναφοράς εδώ, που φιλοξενεί τον έλεγχο «Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων».

Θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID εδώ, που είναι το μόνο πιθανό εμπόδιο. Προς τιμήν της, η Apple είναι πολύ καλή στις αντικλεπτικές διαδικασίες της. Θα πρέπει να ανακτήσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας προτού προετοιμάσετε το iPhone ή το iPad σας για μεταπώληση.

Apple Watch

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε ένα Apple Watch είναι από το ίδιο το ρολόι. Επιλέξτε Γενικά από το μενού Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε Επαναφορά.

Εδώ θα πρέπει να βρείτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων, οι οποίες επαναφέρουν πλήρως το Apple Watch.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία από το iPhone ή το iPad σε συνδυασμό με το ρολόι σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Παρακολούθηση και επιλέξτε Γενικά από την καρτέλα Το ρολόι μου. Όπως και στο ίδιο το ρολόι, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε το Reset.

Google Chromebook

Η Google είναι ευφυής για το στυλ επαναφοράς του Chromebook OS. Καλεί τη διαδικασία Powerwash, επειδή δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν το παλιό τους Chromebook στο eBay. Ένα Powerwash κάθε λίγους μήνες μπορεί να διατηρήσει το Chromebook σας άνετο.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Πατήστε Ctrl, Alt, Shift και “r” από την οθόνη σύνδεσης για να εμφανιστεί το πλαίσιο Powerwash. Αυτό είναι βολικό αν δεν μπορείτε καν να φτάσετε στην αρχική οθόνη του Chrome OS.

Εναλλακτικά, από την αρχική σας οθόνη κάντε κλικ στο ρολόι που βρίσκεται στην βάση κάτω δεξιά της οθόνης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις, το οποίο μοιάζει με γρανάζι. Επιλέξτε Για προχωρημένους στο κάτω μέρος του κύριου παραθύρου και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε το Powerwash.

Τηλέφωνα και tablet Android

Το πού θα βρείτε την επιλογή επαναφοράς για το Android διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την έκδοση του Android που εκτελείται και εάν χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη διεπαφή. Σχεδόν όλοι το κάνουν.

Το τυπικό σημείο σε ένα τηλέφωνο Android βρίσκεται στο τμήμα συστήματος των Ρυθμίσεων. Συνήθως ονομάζεται Reset Options. Εδώ θα βρείτε ένα σύνολο απο στυλ επαναφοράς, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση προβλημάτων εάν το τηλέφωνό σας αρχίσει να έχει κακή συμπεριφορά.

Θέλουμε Διαγραφή όλων των δεδομένων (Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) ή παρόμοια. Το Android θα εμφανίσει μια προτροπή ή δύο για να βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε κατά λάθος και θα πρέπει να εισαγάγετε το PIN ξεκλειδώματος.

Οι επιλογές επαναφοράς δεν είναι εκεί που περιμένετε; Αυτό που τείνουμε να κάνουμε κατά την επαναφορά ενός Android είναι να πατήσετε το κουμπί αναζήτησης στις Ρυθμίσεις – συνήθως ένα μεγεθυντικό φακό στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης – και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε “επαναφορά” Αυτό θα πρέπει να εμφανίσει τη σχετική συντόμευση. Στη συνέχεια, απλώς επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο μενού που ακολουθεί.

ρολόγια OS

Τα ρολόγια Wear OS μπορεί συχνά να φαίνονται ομοειδή, αλλά σημαίνει επίσης ότι υπάρχει ένας καλός συνεπής τρόπος για να τα επαναφέρετε εργοστασιακά.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης για να εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού. Πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σύστημα και πατήστε το. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Αποσύνδεση & Επαναφορά.

Ρολόγια Garmin Forerunner και Fenix

Η διαδικασία επαναφοράς του Garmin μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με το μοντέλο σας, αλλά θα πρέπει να είναι παρόμοια μεταξύ των γραμμών Forerunner, Fenix, Vivoactive και Instinct.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί «πάνω» ή χρησιμοποιήστε την οθόνη αφής για να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Σύστημα και μετακινηθείτε προς τα κάτω για Επαναφορά. Επιλέξτε Διαγραφή δεδομένων και Επαναφορά ρυθμίσεων σε αυτό το μενού για να επαναφέρετε πλήρως το φορητό.

Έξυπνα ρολόγια Huawei και Honor

Τα ρολόγια Huawei και Honor χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό. Η διαδικασία επαναφοράς είναι πολύ παρόμοια σε όλα τα μοντέλα. Στο μενού Ρυθμίσεις θα βρείτε μια καταχώρηση Επαναφορά που σας επιτρέπει να επαναφέρετε το ρολόι στην αρχική του κατάσταση. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε την μπαταρία σε ένα ορισμένο επίπεδο φόρτισης πριν να λειτουργήσει.