Το Bitcoin καταναλώνει ενέργεια μεγαλύτερη από την Ολλανδία

Το Bitcoin αυξήθηκε για λίγο πάνω από 60.000 $ για πρώτη φορά το Σάββατο.

Το Bitcoin σημείωσε τεράστια άνοδο από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν διαμορφώθηκε στα 5.000 $. Η ώθηση ήρθε από την PayPal λέγοντας ότι θα επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών να χρησιμοποιούν κρυπτο- νομίσματα .

Τον περασμένο μήνα, η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία της Elon Musk, Tesla, επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην εικονική μονάδα. Ο επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey και ο ραδιοφάγος Jay-Z, δήλωσαν. ” Oτι δημιουργούν ένα ταμείο που στοχεύει στο να κάνει το Bitcoin «το νόμισμα του Διαδικτύου» “.

Το Bitcoin, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, έφτασε στα πρωτοσέλιδα το 2017 μετά από άνοδο από λιγότερο από 1.000 $ τον Ιανουάριο σε σχεδόν 20.000 $ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους .Η εικονική φούσκα έσπασε στη συνέχεια τις επόμενες μέρες, με την αξία του bitcoin να πέφτει απότομα κάτω από τα 5.000 $ μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Ωστόσο, η άνοδος του προηγούμενου έτους ήταν πιο σταθερή, με τους επενδυτές και τους γίγαντες της Wall Street να γοητεύονται από την ανάπτυξη, την ευκαιρία για κέρδη και ένα ασφαλές απόθεμα αξίας για την προστασία από τον πληθωρισμό. Τα bitcoin ανταλλάσσονται μέσω του blockchain. Το σύστημα απαιτεί τεράστια ισχύ επεξεργαστών για τη διαχείριση και την εκτέλεση συναλλαγών.