Το Chang’e-4 lander της Κίνας έγινε το πρώτο σκάφος που προσεληνώθηκε στην “σκοτεινή” πλευρά του φεγγαριού, τη μεριά της Σελήνης δηλαδή που είναι πάντα κρυμμένη από τη Γη. Ανέπτυξε λοιπόν το rover Yutu-2 το οποίο εδώ και ένα χρόνο εξερευνεί τη λεκάνη Νότιου Πόλου-Aitken, όπου βρίσκεται ο παλαιότερος και μεγαλύτερος κρατήρας της Σελήνης. Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα λοιπόν όλα τα ευρήματα του διαπεραστικού ραντάρ υψηλής συχνότητας το οποίο χρησιμοποίησαν για να ανιχνεύσουν το υπέδαφος σε βάθος 40 μέτρων.

Το επιφανειακό στρώμα το οποίο εκτείνεται σε βάθος 12 μέτρων, αποτελείται κυρίως από λεπτή σκόνη ρεγολίθου. Τα σωματίδιά της πιθανώς δημιουργήθηκαν από προσκρούσεις μικρών μετεωριτών και η ηλιακή ακτινοβολία διάβρωσε την επιφάνεια.

Μεταξύ των 12 και 24 μέτρων τα υλικά είναι πιο τραχιά και πορώδη, ενώ εντοπίζουμε και μεγάλους βράχους. Οι βράχοι είναι μάλλον πετρώματα από τα απομεινάρια μεγαλύτερων αστεροειδών και μετεωριτών που προσέκρουσαν στην επιφάνεια.

Πιο βαθιά από τα 24 μέτρα και έως το όριο των δυνατοτήτων του ραντάρ στα 40 μέτρα, βρίσκουμε εναλλασσόμενα στρώματα από πετρώματα και λεπτό χώμα. Και πάλι τα μεγαλύτερα πετρώματα προέρχονται από συγκρούσεις, ενώ το χώμα από περιόδους σταδιακής διάβρωσης μεταξύ των συγκρούσεων.