twitch

Το 2020, το μάτι της μουσικής βιομηχανίας που μοιάζει με Sauron έστρεψε το βλέμμα του στο Twitch .Το οποίο πυροδότησε πολλές ειδοποιήσεις κατάργησης DMCA(Digital Millennium Copyright Act) στους χρήστες του. Βάζοντας στο στόχαστρο χιλιάδες αρχειοθετημένες ροές που περιείχαν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Το Twitch ήταν απρόσεκτος και δεν μπόρεσε να προσφέρει καλούς τρόπους για τους streamer να ελέγχουν τα πνευματικά δικαιώματα . Το αποτέλεσμα ήταν ένα κύμα αόριστων προειδοποιητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζικών καταργήσεων VOD και πανικού μεταξύ των streamer. Το Twitch ζήτησε συγγνώμη για το χάος και είπε ότι θα εισαγάγει νέα εργαλεία για streamers. Προσπαθεί να διευκολύνει τη διαχείριση των παλιών ροών και την αποφυγή ζητημάτων πνευματικών δικαιωμάτων. Μερικά από αυτά τα εργαλεία έχουν φτάσει σήμερα. Αυτό που μόλις πρόσθεσε το Twitch:

  • Εκτός από την παράδοση μέσω email, οι ειδοποιήσεις DMCA Twitch εμφανίζονται τώρα στα εισερχόμενα του καναλιού μου .
  • Η σελίδα του Παραγωγού βίντεο περιλαμβάνει τώρα έναν αριθμό των προειδοποιήσεων για τα πνευματικά δικαιώματα ενός καναλιού.
  • Τα VOD μπορούν πλέον να διαγραφούν ή να μη δημοσιευθούν σε παρτίδες έως και 20.
  • Ολόκληρη η βιβλιοθήκη VOD ενός καναλιού μπορεί πλέον να διαγραφεί ή να μη δημοσιευτεί με ένα κλικ.
  • Τα VOD μπορούν πλέον να προβληθούν στη σελίδα Παραγωγός βίντεο, ακόμα και αν δεν έχουν δημοσιευτεί.

Ο Twitch σχεδιάζει να εισαγάγει περισσότερες λειτουργίες που σχετίζονται με πνευματικά δικαιώματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει δημοσιεύσει έναν χάρτη πορείας και συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις αξιώσεις DMCA .

Οι επερχόμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν

  • υποστήριξη ήχου πολλαπλών κομματιών στο Twitch Studio.
  • Έναν τρόπο ελέγχου των επισημασμένων VOD από τον Πίνακα ελέγχου δημιουργών.
  • Μια μέθοδο ταξινόμησης και διαγραφής Κλιπ ανά παιχνίδι, ημερομηνία ή αριθμό προβολών .
  • Τη δυνατότητα υποβολής αντικοινοποιήσεων από το Ταμπλό.

(Προς το παρόν, οι αντικοινοποιήσεις πρέπει να σταλούν στο Twitch σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμμορφώνεται με ένα σύνολο νομικών οδηγιών.) Το πλήρες σετ λειτουργιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς καμία καθυστέρηση. Μοιάζει με σημαντική βελτίωση σε σχέση με το τι ήταν διαθέσιμο στις ταινίες Twitch πέρυσι. Πολλοί έπρεπε να καθαρίσουν με μη αυτόματο τρόπο τα αρχαία VOD για παράβαση ή να τα διαγράψουν όλα.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το Twitch, δυστυχώς, είναι οτιδήποτε για τον ίδιο τον Νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή εποχή. Όπως και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες . Η επιβολή πνευματικών δικαιωμάτων ήταν επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα για το YouTube . Το Twitch πρέπει να αντιδράσει όταν κάποιος καλέσει το DMCA για να ισχυριστεί ότι έχουν παραβιαστεί τα πνευματικά του δικαιώματα. Εάν η ειδοποίηση είναι εσφαλμένη ή δόλια, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν αντικοινοποιήσεις, αλλά το Twitch τελικά δεν έχει την εξουσία να πει ποιος έχει δίκιο – αυτό είναι ζήτημα για τα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Εκτός από τον χάρτη πορείας χαρακτηριστικών, η σελίδα πληροφοριών DMCA του Twitch

Περιλαμβάνει επίσης ένα FAQ που εξηγεί αυτές τις πτυχές του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για τους χρήστες .(Το Twitch συμμορφώνεται με παρόμοιους νόμους σε άλλες περιοχές, αλλά το DMCA είναι αυτό που όλοι αναφέρουν, όπως επικαλούνται οι μεγαλύτερες εταιρείες μουσικής και ταινιών). Τα νέα και τα επερχόμενα εργαλεία χρειάστηκαν πολύ, αλλά στο τέλος, «μην παίζετε μουσική που δεν επιτρέπεται» είναι η καλύτερη συμβουλή για streamers που θέλουν να αποφύγουν τη διαγραφή VOD ή την απαγόρευση των λογαριασμών του Twitch για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις. (Ακόμα και τότε, η μουσική στα παιχνίδια ή τα τρέιλερ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, οπότε είναι δύσκολο να μονωθεί πλήρως από τα DMCA . Η αλήθεια είναι ότι τα ίδια τα παιχνίδια των ανθρώπων υπόκεινται επίσης σε αυτούς τους νόμους – η μόνη διαφορά είναι ότι οι εκδότες παιχνιδιών λένε ότι : Δεν χρειάζεται να υποβάλλετε ειδοποιήσεις DMCA για πλάνα παιχνιδιού, γεγονός που καθιστά δυνατή την ύπαρξη του Twitch.)

Ως μία λύση στο μουσικό πρόβλημα,

Το Twitch προσφέρει επίσης το Soundtrack , μια υπηρεσία που παρέχει μουσική χωρίς δικαιώματα για streamers για χρήση ως κομμάτια στο παρασκήνιο. Αυτό αφορά σχεδόν όλες αυτές τις προειδοποιήσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων: Είναι αρκετά συνηθισμένη πρακτική για τους streamer’s να τοποθετούν μια λίστα αναπαραγωγής Spotify ή κάτι παρόμοιο, ενώ συνομιλούν με τους θεατές και πέρυσι, το Twitch είπε ότι πάνω από το 99 τοις εκατό των ειδοποιήσεων DMCA είχαν να κάνουν με αυτού του είδος συμπεριφοράς.